Spruitjes met bloedsinaasappel, pistache, chili & whipped geitenkaas

15 minuten (+ 12 minuten oventijd)
Vegetarisch
Glutenvrij
Direct naar recept

Speciaal voor alle spruitjes-lovers: een nieuw, mega makkelijk, geweldig lekker spruitjesrecept ❤️‍🔥 Top voor de borrel maar ook leuk om te serveren als bijgerecht!

Je kunt er ook een maaltijdsalade van maken door er bijv. wat parelcouscous, quinoa of pasta doorheen te mengen! Serveer dan met een extra marinade: meng een scheut olijfolie met wat (bloed)sinaasappelsap, een klein geraspt teentje knoflook, snuf zout en snuf chili.

ingrediënten

4-10 personen
  • 1 kg spruitjes
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • flinke hand gepelde pistachenoten
  • snuf chilivlokken
  • 100 g geitenkaas
  • 2-4 el (half)volle kwark
  • een paar takjes verse tijm

RECEPT

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de onderkant van de spruitjes af. Grote spruiten kun je eventueel halveren. Was de spruiten laat goed uitlekken.
  3. Voeg een flinke scheut olijfolie, de rasp en sap van 1 bloedsinaasappel, een flinke snuf zout en snuf chilivlokken (bijv. 1 tl of 1 el). Meng goed en verdeel over een bakplaat. Verdeel hier een flinke hand (grof gehakte) pistachenoten overheen. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Prik tussendoor even in de spruitjes om te kijken of ze al klaar zijn.
  4. Meng de geitenkaas met de kwark en een paar takjes verse tijm (de tijm van de takjes gerist).
  5. Serveer met de whipped geitenkaas, een scheut goede olijfolie, sinaasappelrasp en pistachenootjes!