Parelcouscous met zongedroogde tomatenpesto & burrata

40 minuten
Vegetarisch
Glutenvrije optie
Lactosevrije optie
Vegan optie
Direct naar recept

Een gezond en makkelijk hoofdgerecht met alleen maar verse ingrediënten. Deze parelcouscous met verse zongedroogde tomatenpesto zit boordevol groenten!

De combinatie van de huisgemaakte zongedroogde tomatenpesto en de burrata is hemels!!! En om het helemaal af te maken: de chilivlokken zorgen voor een beetje pit 🌶️

Je eigen pesto maken is een fluitje van een cent. Het klinkt als veel werk, maar in 5 minuutjes is je pesto al klaar! Met een goede staafmixer (*aff) is het zo gepiept.

Dit recept is ook erg lekker met (vegan) feta of geitenkaas. Meer inspiratie voor parelcouscous recepten? Probeer eens deze parelcouscous met halloumi of deze met pistache crusted feta!

ingrediënten

2-3 personen
  • 110-160 g parelcouscous
  • 250 g cherrytomaten
  • 450 g tomaten
  • 1 courgette
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 90 g zongedroogde tomaten
  • 20 g parmezaan (+ extra)
  • 20 g geroosterde pijnboompitten (+ extra)
  • 70 g (soja light) kookroom
  • 1 el rode wijn azijn
  • verse basilicum
  • 1 of 2 bollen burrata
Glutenvrije optie: gebruik glutenvrije couscous i.p.v. parelcouscous. Lactosevrije & vegan optie: gebruik vegan parmezaan, vegan kookroom en vegan mozzarella (of vegan feta) i.p.v. burrata

RECEPT

  1. Maak je dit in de oven? Verwarm je oven dan voor op 180ºC. Gebruik je de airfryer, kun je deze stap overslaan. Belangrijk: je hebt dan wel een airfryer bakvorm nodig.
  2. Snijd de tomaten in blokjes. Doe de tomaat, cherrytomaten, oregano, basilicum, chilivlokken, geperste teentjes knoflook, een kleine scheut olijfolie en snuf zout in de airfryer bakvorm of ovenschaal. Zet 25-30 minuten in de airfryer of 30-40 minuten in de oven op 180ºC.
  3. Snijd ondertussen de courgette in kleine (!) blokjes. Voeg na 10 minuten toe aan de tomaten in de oven/airfryer (roer het er doorheen).
  4. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Houd voor 2 personen 110 gram aan en voor 3 personen 160-180 gram.
  5. Doe de zongedroogde tomaten, geraspte parmezaan, geroosterde pijnboompitten, kookroom, rode wijn azijn en flink wat verse basilicum in een hakmolen en mix tot een grove pesto. Je kunt ook je staafmixer gebruiken.
  6. Als de groenten klaar zijn, voeg je de zongedroogde tomaten pesto en parelcouscous toe aan de bakvorm/ovenschaal. Meng goed, proef en breng op smaak met zout en chilivlokken.
  7. Serveer met burrata en evt. extra pijnboompitten en parmezaan!