Peer & salty caramel kwarktaart

989

KOOLHYDRAATARM • GLUTENVRIJ • LACTOSEVRIJE OPTIE

Geloof me: dit wil je! Deze taart kan als toetje én als ontbijt 🍰 Ik maak op zondag vaak een lekkere kwarktaart zodat ik de hele week kan ontbijten met taart. Een beter begin van je dag bestaat niet, toch?

Peer & salty caramel kwarktaart

Lactosevrije optie: gebruik lactosevrije kwark en breng deze op smaak door er wat jam en/of zoetstof/suiker doorheen te mengen.
Totale tijd 25 minuten
Gang Dessert, Ontbijt
Porties 8 stukjes
calorieën 242 kcal

Equipment

  • Springvorm ⌀24 centimeter

Ingrediënten
  

  • 900 gram Lindahls Kvarg Peer-Vanille of vanillekwark
  • 120 gram dadels zonder pit
  • 120 gram havermout
  • 30 gram roomboter
  • 5 blaadjes gelatine
  • Callowfit Salty Caramel of andere caramelsaus
  • 1 rijpe peer

Instructies
 

  • Maal de havermout en dadels fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en doe deze erbij, voeg eventueel nog 1 eetlepel water toe als het nog niet plakkerig genoeg is.
  • Bedek een springvorm met bakpapier en doe de mix voor de bodem erin. Druk goed aan met je handen en zet de springvorm in de koelkast.
  • Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
  • Schil de peer en snijd hem in 8 gelijke plakjes (over de lengte). Doe deze in een pannetje met flink wat caramelsaus. Verwarm het eventjes zodat de smaken goed in de peer trekken en doe daarna het vuur uit. Laat dit even afkoelen.
  • Knijp nu de gelatineblaadjes uit en doe ze in een pannetje met 3 eetlepels water. Smelt het op laag vuur. Let op, dit gaa heel snel. Laat het niet koken!
  • Als de gelatine gesmolten is doe je er een paar lepels Kwarg Peer-Vanille bij, meng dit goed. Doe vervolgens de rest van de Kwarg erbij en meng weer.
  • Doe de vulling in de springvorm. Voor een mooi effect op je taart kun je een paar druppels caramelsaus over de taart verdelen en er met een mesje rondjes in maken zodat je een mooie swirl op de taart krijgt.
  • Verdeel nu de plakjes peer mooi over de taart en laat ‘m een paar uurtjes opstijven in de koelkast.
  • Doe er bij het serveren nog wat extra caramelsaus overheen!

Notities

Voedingswaarden per 1/8 punt: 242 kcal • 27g khd • 16g eiwit • 7g vet • 3g vezels
Trefwoord Dessert, Gezond, Glutenvrij, Herfst, Koolhydraatarm, Kwarktaart, Lactosevrij, ontbijt, Peer, Taart, Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close